Follow by Email

srijeda, 20. veljače 2013.

Mini krem tortice od višanja

Također predobre!
Prhko tijesto kao i u frangipane tartu, osim što u tijesto dodamo još 50g mljevenih badema ( ako želite, ne ide po originalnom receptu ) :)
Znači sve je isto kao i tamo, tijesto razvaljate i režete u krugove koje sam stavila u kalup za muffine. To također ovisi o vama, ako želite stavite u bilo kakav kalup.
Tijesto peći samo na 170 stupnjeva 20 minuta, ako imate ventilator u pećnici, možda će biti i kraće, vidjet ćete po boji tijesta.
Dok se tijesto peče, vi napravite kremu od vanilije :

3 žumanjka i 75 g šećera u prahu miksati dok smjesa ne pobijeli.
Dok miksate stavite 250ml mlijeka kuhati.
U smjesu žumanjaka i šećera umiksajte 20g brašna ili gustina.
Kada mlijeko prokuha, uzmite žlicu i dodajte mlijeko u smjesu žumanjaka, tek toliko da zagrijete smjesu i da vam se ne zgruda.
Čim ste malo umiješali mlijeko u smjesu, polako ju ulijevate u ostatak mlijeka i kuhajte kratko na štednjaku, dok ne postane gusta. Miješate ju jer ne želite grudice u kremi. Dodajte 5 kapi esencije vanilije ako imate..:)
Izvaditi tijesto iz pećnice i žlicom stavljati kremu od vanilije.
Na kremu stavite po tri višnje, znači trebat će vam točno 36 višanja ( s obzirom da je kalup ima 12 muffina )..:D
Ukoliko vam je ostalo malo kreme, kao meni, dodajte je još malo preko višanja. 
Pospite kristal šećerom i vratite u pećnicu na 10 minuta.
Izvadite iz pećnice, ohladite, stavite na pladanj i uživajte! 


Kolači su na divnom stalku koji sam dobila na poklon od buduće svekrve..:) 


  Predivan, kao da je znala da mi treba, a nije...:)


Krema je zaista ovako žuta, fotografije nisam dorađivala..:D


Jako ukusni!


La dolce vita! :)

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...