Follow by Email

četvrtak, 30. svibnja 2013.

Boja za školsku ploču na štafelaju

Eto i ja se udala...:)
Budući da nisam ljubitelj klasičnih stvari u životu, tako nisam bila ni u ovoj priči. Posao nemam pa sam si ga našla kroz svoje svatove.
Jedna od stvari koju baš nikako ne volim u svatovima je onaj natpis "Dobro došli dragi gosti". Jednostavno mi je tako dosadan i već toliko isfuran da ga nisam mogla još i ja imati. :D
Pa sam se dala u mali makeover stalka za slikanje. Mama je inače slikarica tako da stalaka u kući ne manjka. Ovaj je bio najveći, a i najčvršći u slučaju neke oluje ( jer kad se ja udajem tako nešto je sasvim moguće - padala je samo kiša...:D )
Obojila sam konstrukciju u bijelo.
Na stranicama ploče sam oblijepila žutu široku traku da napravim okvir. 
Da bi se po ovoj ploči moglo i pisati napravila sam boju za školsku ploču. Bilo je u toga i za kupiti, ali ja sam našla kako ju napraviti pa eto...Premišljala sam se između crne i zelene i na kraju odluka pade na zelenu, ali svijetlu.
U posudu sam stavila 10 žlica (malih) glet mase koju sam prosijala kroz cjediljku.
Dodavala sam boju dok nisam dobila željenu nijansu i vodu dok mi se smjesa nije povezala. Ne treba biti rijetka, ali vidjet ćete da nećete to moći izmiješati sa malo vode.
Masa je na ploču nanijeta velikom gletericom jer je površina velika, inače ako ovo radite na manjoj podlozi mislim da bi špahtla bila sasvim dovoljna.
Ostavila sam preko noći da se sve to dobro osuši.
Budući da je rađeno s gletericom nije bilo nikakvih neravnina pa nisam morala šmirglati. Inače ako vam ostanu bilo kakve grudice, finim brusnim papirom to ošmirglate.
S rubova ploče sam maknula žutu traku i taj dio obojila u bijelo.
Kada se osušilo radila sam šablonu kitom koju sam nakon sušenja šmirglala. 

I to bi vam bilo to, a na dan svatova izgledalo je ovako :Kasnije još par profi slika...:)

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...