Follow by Email

utorak, 9. rujna 2014.

Makeover školskih stolica

Većina vas već zna da sam cijelo ljeto provela farbajući i sređujući prostor udruge Čarobna ploča koju smo Ana i ja osnovale. Ali nadam se da ću sada uspjeti postovima nadoknaditi vrijeme koje me nije bilo na blogu jer je iza nas zaista mnogo posla i divnih makeovera.
Za početak ću početi sa stolicama koje su donirali Ivana i Željko Sudić.
10 stolica čekalo je šmirglanje, bojanje i oslikavanje. :)
Pa sam krenula tim redoslijedom, ošmirglala i obojila ih u bijelo.
Za metalni dio koristila sam bijelu lak boju za kovane ograde, a drveni dio bojan je akrilnom bijelom bojom.
Nakon temeljne boje na drvetu, svaka stolica je dobila svoju završnu boju i crtež.
Pa krenimo nekim redoslijedom. :)
Sve pastelne nijanse dobivene su miješanjem bijele akrilne lak boje Aqua Deck s akrilnim bojama.Ova stolica je obojena gotovom akrilnom žutom bojom. Crteže nacrtala Ana, bojala mama Ljiljana. :D
Nisam odoljela da ne napravim ove pruge ružičastom bojom jer je drvo na naslonu bilo malo oštećeno, a kit kojim sam zapunila rupe se primjećivao.
Obojena ružičastom lak bojom koju sam dobila miješajući bijelu i crvenu. Crtež crtala Ana, bojala ja. :)Ovdje se nema mnogo toga za reći. Stolica obojena plavom lak bojom. Nakon lijepljenja trake stolica je obojena u bijelo.Obojena bijelom akrilnom bojom. Crtež i bojanje by Ana.Bijela akrilna boja. Crtež i bojanje by me. 


Bojana plavom lak bojom. Pauka je crtala Ana i bojala crnom akrilnom bojom. Mreža je rađena vodootpornim flomasterom.Mint akrilna boja koju sam dobila miješanjem bijele i zelene boje. Crtež sam crtala ja, lava bojala mama, a krokodila Ana. :)Sve by Ana.Ružičasta akrilna boja. Točke napravljene rukom, crnom akrilnom bojom.


Žuta pastelna nijansa. Dobila sam ju miješanjem bijele i žute. Crtež by Ana.


Crteži su oslikani kistovima i akrilnim bojama. Nijanse smo dobivale miješajući boje s bojama. :)
Sve stolice su prelakirane bezbojnim lakom, mislim da bez toga nikako ne bi moglo jer bi se crteži obrisali vremenom.Think happy thoughts!
1 komentar:

  1. stvarno sam oduševljena ovom idejom preuređenja stolica za djecu u školi. Njima treba od početka olakšati i uljepšati dolazak u školu a ovo je super način da se to ostvari. To je super ideja i za uređenje interijera kod kuće, za bilo kakv stari namještaj.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...